kontorshotell-sverige.se: Kontorshotell i Göteborg

Kontorshotell i Göteborg

 

Om Göteborg

Göteborg är Sveriges näst största stad, belägen vid Sveriges västra kust. Storgöteborg har en befolkning beräknad till 980 000 och är Nordens femte största stad. Storgöteborg utgörs av tätorten och de omkringliggande kommunerna. Staden är mest känd för sin stora hamnport där Sveriges största fiskenäring bedrivs. Staden har även länge associerats med nöje och kultur. Här finns några av landets största event och etablissemang, så som Liseberg, Way out West och Skandinavium. Genom staden slingrar sig kullerstensgator med butiker och mysiga caféer.

 

Göteborgs Näringsliv

Göteborg har Nordens största hamn och är Sveriges viktigaste hamnstad. Här sker en stor del av landets export och import, och staden har därför stor betydelse för landets ekonomi. Känt för Göteborg är även några av de stora industierna som är etablerade här. Dessa är bland annat Volvo och aktiebolaget SKF. Andra stora teknikföretag har sina huvudkontor i staden. Fiksenäring har stor betydelse för staden. Fiskaktionen i hamnen är den största i Sverige och hit kommer fisk från hela landet.

 

Värt att besöka

Nöjesparken Liseberg

Skandinavium

Sjöfartsmuséet

Skärgården

 

Nöje och evenemang

Utbudet av kultur och nöje är stort i Göteborg. För att öka turismen gjordes Göteborg om till en Evenemangsstad under 1990-talet. Nöjesparken Liseberg lockar tusentals besökare varje år, i alla möjliga åldrar. Det finns ett flertal olika muséer och många event som arrangeras årligen. Varje sommar inträffar den stora musikfestivalen Way Out West med artister från hela världen som uppträder.

 

Göteborgs Geografi

Vid den svenska väskusten är Göteborg beläget. Landskapet är framförallt karaktäriserat av stora bergåsar och dalgångar med älvar eller åar som flyter igenom. Bergen är ofta kala och syns främst i kustlandskapen. Mitt i staden löper Göta älv som mynnar ut i Kattegatt. Föruotm de vattendrag som omger Göteborg är en stor del av staden utsmyckad med grönområden, häribland Hagaparken och Kungsparken. Utanför staden utgörs landskapet av massa småöar som tillsammans bildar Skärgården. Då staden är belägen vid havet är klimatet milt och det förekommer en stor mängd nederbörd.

 

Länkar om Göteborg

Om Göteborg på Wikipedia

Karta över Göteborg

Göteborg Turist Guide

Nöjesparken Liseberg

Facebook-sida för kontorslokaler i Göteborg

Facebook-sida för butikslokaler i Göteborg

Kontorshotell innebär att flera företag eller verksamheter sitter under samma tak och delar på lokalen. Själva kontorsdriften sköts av hotellet. Det ansvarar för reception och gemensamma ytor. Fördelar med detta upplägg är flera. För det första är kontorshotell ofta flexibla och man binder inte upp sig i långa tidsperioder. För det andra så kan kontorshotell fungera som ett nätverk eller kluster där företagen kan bidra till positiva synergieffekter. Denna typ av lokal brukar lämpa sig för mellan 1-2000 medarbetare. Du kan påbörja din sökning av ett kontorshotell genom att klicka på länkarna till höger.

Mere i denne kategori: « Stockholm Malmö »